Hoppa till innehåll

Våra Tjänster

Vad vi gör och hur vi gör det!

Ortopedisk Manuell Terapi

Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) är ett internationellt specialistområde inom fysioterapi för handhavande av akuta och långvariga smärtproblem, funktionsstörningar, skador och sjukdomar i det neuro-muskulo-skelettala systemet (Rörelsesystemet). Omhändertagandet är baserat på kliniskt resonemang och mycket specifika åtgärder som inkluderar manuella undersöknings- och behandlingstekniker samt funktionsträning. OMT anpassas till varje enskild patient utifrån en biopsykosocial modell samt omfattas och drivs av aktuell vetenskap och klinisk beprövad erfarenhet.

triathlon-81884_1920

Idrottsskador

Oavsett om du är motionär eller elitidrottare så kan du råka ut för smärtbesvär i din träning. Skadetrauma kräver akut omhändertagande och successiv uppbyggnadsträning i takt med vävnadens ökade belastningstolerans. Överbelastning kan uppstå vid för mycket belastning under för kort tid. Hos oss får du en grundlig undersökning och trolig förklaring, samt ungefärlig prognos till dina besvär. Anpassad och stegrad belastningstolerans samt optimering av dina rörelsemönster (strategier) är sedan grundläggande i din väg tillbaka till för att säkerställa en förbättrad funktion, återgång till idrott samt förebygga framtida skador.

massage-2722936_1920

Huvudvärk och käkledsbesvär

Huvudvärk brukar grovt delas upp i två olika typer; migrän som är svår att bota men ofta går att lindra och spänningshuvudvärk. Flertalet biopsykosociala faktorer kan i olika grad bidra till hur huvudvärk uppstår och bibehålls, vilket bland annat inkluderar genetiska faktorer, ischemisk värk i muskler som kan ger refererad värk till huvud samt förhöjda spänningsnivåer i kroppen tex pga av långvarig stress. Även käkledsbesvär kan uppstå och bidra till en ökad spänningsproblematik som behöver adresseras och behandlas. Hos oss riktas behandlingen mot just dina troliga orsaker och du får fylla i en huvudvärksdagbok för kontinuerlig utvärdering av behandlingsperioden som ofta inkluderar specifik träning, avslappningsträning, återhämtningstrategier, stresshantering och akupunktur.

Fotanalys

Friska starka fötter. Dessa är kroppens byggstenar för ett aktivt liv fyllt av rörelse. Ofta negligerade och instoppade i trånga skor. Fötterna som vi helst vill ska fungera utan problem, kanske är det dags att ge dem lite kärlek? Första steget är att boka en fotanalys.
Vi analyserar dina fötters funktion och lär dig du hur du kan förbättra din rörlighet, stabilitet, balans och muskulära samspel för att förebygga eller lindra besvär som hälsporre, hallux valgus, mortons neuralgi, hälsenebesvär, plantarfascialgi, artros mm.
Vid behov av inlägg har vi samarbete med nordens ledande leverantör Klaveness AB. Vi utför fotscanning och inlägg/fotbäddar klara inom ca 2 veckor.

Välkommen!

Klicka på knappen, fyll i dina uppgifter och välj en tid som passar.